INFORMATIE TIJDENS CORONA CRISIS VOOR ON TIME KLANTEN

Deze pagina is bedoeld om ON TIME klanten te informeren tijdens de CORONA crisis.

Huidig service level

NORMAAL

uitzonderingen voor internationale zendingen: zie onderaan

Hoe gaan wij om met de CORONA crisis?

Zoals elk bedrijf volgen we de situatie met het CORONA virus op de voet en nemen wij preventieve maatregelen waar mogelijk. Hierbij enkele van deze maatregelen:

 1. Op al onze locaties gelden de strikte regels om besmettingen te voorkomen.
  Geen handen geven, afstand houden, contacten vermijden, regelmatig handen wassen…
 2. Er is anti-bacteriële zeep en desinfecterende gel ter beschikking in de mate van het mogelijke
 3. We wisselen geen wagens van chauffeur gedurende de dag. Mocht het toch nodig zijn, zijn er desinfecteren middelen (oa doekjes en sprays) ter beschikking
 4. Koeriers hebben mondmaskers en handschoenen te dragen in operationele ruimtes en bij uitlevering
 5. Implementatie van thuiswerk waar mogelijk
 6. Er mag niet gehandtekend worden op de scanner, wel op papier waarna de koerier een foto neemt van de handtekening.

Momenteel verloopt onze dienstverlening volledig normaal en kan u zoals gewoonlijk op onze stipte dienstverlening blijven rekenen.

Mocht de crisis zich verder uitbreiden, heeft ON TIME een bedrijfscontinuïteitsplan waar de procedure in staat die we volgen om een mogelijke crisis het hoofd te bieden. Daarbij hebben we uitgeschreven procedures indien een vestiging niet meer bereikbaar zou zijn, IT systemen niet beschikbaar zouden zijn of indien we door een epidemie onvoldoende chauffeurs zouden hebben.

Extra toeslag internationale zendingen via DHL

Vanaf 1 april rekent DHL Express een tijdelijke toeslag voor noodsituaties op alle ‘Time Definite International’ zendingen.

Zoals u weet kiezen wij voor uw internationale zendingen steeds de meest optimale oplossing in functie van:

 • gewenste levertermijnen
 • bestemming en service levels van onze partners op deze bestemming
 • prijs in functie van grootte en gewicht
Afhankelijk van deze criteria reist uw zending via DHL, UPS, Fedex (TNT) of PostNL. Enkel voor de zendingen van DHL geldt nu een tijdelijke extra toeslag. Deze toeslag wordt mee genomen in onze criteria om de best mogelijke oplossing voor u te kiezen.
Indien DHL wordt gekozen, zullen vanaf 1 april volgende toeslagen gelden per zending, die wij rechtstreeks door factureren:
 • tot 2.5 kg belastbaar gewicht geen toeslag
 • 2.51 tot 30 kg 2.5€
 • 30.1 tot 70 kg 15€
 • 70.1 tot 300 kg 50€
 • >300.1 kg 200€

Door voor ON TIME Logistics te kiezen, zorgen wij ervoor dat we in geval van gelijke service de meest economische oplossing kiezen voor uw zending. U kan steeds de status van uw zending, alsook het netwerk waarin uw zending wordt vervoerd, raadplegen op ON TIME Online.

Hoe kan u ons helpen?

Om onze werkplanning te optimaliseren en thuiswerk waar mogelijk te faciliteren, kan u ons helpen door zo veel mogelijk digitaal te werken in plaats van telefonisch. Door optimaal gebruik te maken van ON TIME online, aangevuld met e-mail indien nodig, werken we efficiënt, snel en voorkomen we fouten.
Hebt u vragen over de online oplossingen? Stel ze gerust via info@ontime.be.

Is uw kantoor gesloten en heeft u tijdelijk of op bepaalde dagen geen behoefte een dagelijkse ophaling? Laat het ons aub weten zodat wij onze planning pro-actief kunnen aanpassen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Onze diensten blijven ter beschikking. In deze bijzondere periode heeft u mogelijk nood aan extra transporten, extra urgente opdrachten of zendingen die extra aandacht nodig hebben. Weet dat we met onze waaier aan logistieke oplossingen een passend antwoord hebben op elke vraag.

Meer informatie via www.ontimelogistics.be of info@ontime.be.

Corona-impact per land

Wij kiezen altijd het meest optimale netwerk voor al uw zendingen. Door de Corona crisis kunnen nieuwe maatregelen van toepassing zijn, hieronder een overzicht:

Vaak gestelde vragen

 • Sri Lanka

  DHL

  Er is avondklok ingevoerd.

 • Nepal

  DHL

  Volledige lockdown. Geen leveringen of ophalingen mogelijk.

 • Pakistan

  DHL

  Volledige lockdown. Geen leveringen nog ophalingen mogelijk.

 • China

  DHL

  Nu bijna alle commerciële luchtvaartmaatschappijen zijn gestopt met vliegen naar China, zijn onze DHL Express-vluchten vanuit China volledig verzadigd. DHL heeft deze week al 12 extra chartervluchten voor commerciële luchtvaartmaatschappijen geïmplementeerd om de service te versnellen. Regel geldt steeds First in First out. Om de situatie te stabiliseren is gisteren besloten dat er in CN en HK GEEN pick-ups meer zullen zijn voor zendingen boven de 70kg / stuk of 300kg / zending. Uitzondering zijn medische hulpgoederen (masker, luchtventilatoren etc. en bewezen door de omschrijving op de factuur.) In feite betekent dit dat er geen pallets meer zijn en CN OPS zal niet verder gaan met ophalen of weigeren. Dit gaat in ieder geval 2 weken duren, deze tijd is nodig om de achterstand te wissen.

 • ZUID-AFRIKA

  DHL

  Zuid-Afrika zit op lock-down, maar de details zijn nog steeds onduidelijk. De eerste richtlijnen zijn: - Alleen essentiële ophaalacties (bijv. WMX medical) zijn toegestaan ​​door de overheid - De commerciële opleving op vluchten is weggevaagd, hoewel DHL blijft zoeken naar opties - Momenteel is export alleen mogelijk via vrachtschepen op ad-hocbasis, wat betekent dat de vertrek- en transittijden erg wazig zijn

 • MALEISIË

  DHL

  Alles wordt op normale wijze opgehaald en geleverd.

 • NIEUW-ZEELAND

  DHL

  Het waarschuwingsniveau van het Covid-19 coronavirus wordt vanaf 25 maart 2020 gedurende 4 weken verhoogd naar niveau 4. Waarschuwingsniveau 4-beperkingen betekenen dat mensen thuis moeten blijven, scholen, universiteiten en niet-essentiële bedrijven zullen worden gesloten. Ophalen en afleveren wordt op Normale wijze uitgevoerd. Afhalen in servicepunten is NIET beschikbaar gedurende deze 4 weken. Niet-essentiële bedrijven worden de komende 4 weken gesloten en verwachten daarom vertragingen als reactie van de verzender / ontvanger.  

 • FILIPPIJNEN

  DHL

  Luzon is tot 13 april in carantaine geplaatst. Luzon betekent het grotere Manilla-gebied. Vestigingen en exportgerichte industrieën blijven operationeel, maar vele transportmiddelen zijn stilgelegd, velen zaken in veel sectoren zullen op een skeletpersoneel draaien.

 • India

  DHL

  De strikte lock-down wordt van 25 maart tot 14 april in heel India uitgebreid, met instructies van de Indiase regering dat alle inwoners binnen hun huis moeten blijven. Sluiting van productiefaciliteiten, winkels en vestigingen, treinen en openbaar vervoer zitten tussen de vele maatregelen die de regeringen heeft genomen om de verspreiding van de pandemie te beheersen. Vanaf nu wordt de koeriers- en expresindustrie niet aangekondigd als essentiële dienstverlening. DHL en branchepartners voeren gesprekken op het hoogste bestuursniveau om de supply chain voor essentiële goederen te ondersteunen. Er bestaan ​​echter op dit moment veel obstakels bij de operaties. Zo hebben expediteurs, douane-expediteurs, binnenlandse express-operators en concurrentie evenals DHL Express de activiteiten tijdelijk opgeschort tot 14 april. Gezien de complexiteit van de omgeving en rekening houdend met de veiligheid van onze medewerkers, wordt het volgende geïmplementeerd: Alle ophaal- en bezorgservices in India worden gedurende deze periode opgeschort. DHL India zal nauw blijven samenwerken met de regeringen en de regelgevende instanties om de toekomstige koers te bepalen.

 • Egypte

  DHL

  Mogelijke vertragingen worden verwacht tijdens het vervoer als gevolg van verschillende routebepalingen en beperkingen voor avondklok. Nogal wat wegen zijn volledig gesloten en dit veroorzaakte natuurlijk tijdverlies.

 • Algerije

  DHL

  De regering heeft enkele strikte nieuwe maatregelen ingevoerd om de verspreiding van het Coronavirus aan te pakken. Alle niet-essentiële activiteiten zijn opgeschort, maar DHL koeriers zullen - zoals gewoonlijk - alle ontvangen stukken leveren. Het is absoluut noodzakelijk dat de klant bevestig dat hun eindontvangers daadwerkelijk nog open staan.

 • Roemenië

  DHL

  Er werd een noodsituatie afgekondigd in RO, waardoor alle niet-essentiële winkels en bedrijven werden afgesloten. Het is zeer belangrijk dat de ontvanger open is en uw goederen kan accepteren voordat ze worden verzonden.

 • Polen

  DHL

  Werk verloopt normaal, maar vanwege vertragingen aan de grens kunt u rekenen op een extra dag voor uw transporten over de weg.

 • Verenigd Koningkrijk

  DHL

  Vanaf maandag 23 maart heeft de Britse regering strikte nieuwe maatregelen ingevoerd om de verspreiding van Coronavirus tegen te gaan. Niet-essentiële winkels, restaurants, bibliotheken, scholen en gebedshuizen worden met onmiddellijke ingang gesloten. Dit is voor een eerste periode van 3 weken, maar deze beslissing kan herzien worden. Ondanks beperkingen op nationaal niveau, zijn alle DHL Service Centers in het VK nog steeds 100% operationeel. DHL koeriers zullen, zoals gewoonlijk, alle ontvangen stukken voor levering afhalen, tenzij we van tevoren weten dat de ontvangers gesloten zijn. Het is absoluut noodzakelijk dat ontvangers bevestigen dat hun eindontvangers daadwerkelijk nog open staan.

 • Noorwegen

  DHL

  Leveringen in onderstaande postcodes kunnen worden beïnvloed door de Corona virus: 2448-2584, 7295-7387 en 8003-9990. Door de grote afstanden in Noorwegen en het feit dat bijna alles nu via de weg gebeurt, kunnen er vertragingen optreden.

 • Griekenland

  DHL

  Griekenland heeft alle niet-essentiële winkels en activiteiten in de wacht gezet, maar dit weerhoudt DHL-koeriers er niet van om op straat te blijven zoals gewoonlijk, hoewel er ook voor DHL beperkingen zijn opgelegd door autoriteiten en DHL klanten die gesloten zijn.

 • Cyprus (Noorden)

  DHL

  Noord Cyprus is gesloten voor zowel IB & OB-service, alle commerciële luchtvaartmaatschappijen hun vluchten werden opgeschort. Het DHL Noord Cyprus-kantoor is sinds 23 maart gesloten vanwege de door Covid-19 genomen preventieve maatregelen van de overheid.

 • Turkije

  DHL

  Er kunnen vertragingen voorkomen, maar dienstregeling verloopt verder normaal.

 • Rusland

  DHL

    Gelieve rekening mee te houden dat men in Rusland van 30 maart 2020 tot 3 april 2020 officieel heeft uitgeroepen tot niet-werkende periode. DHL Rusland zet zijn normale werkzaamheden voort om klanten dringende internationale en binnenlandse diensten te bieden.

 • Portugal

  DHL

  Door de spreiding van Covid-19 in Ovar (stad) heeft Portugese overheid beslist dat hele districk Aveiro vanaf 17 Maart in volledige lockdown gaat. Postcodes die door deze regeling worden beïnvloed zijn volgende: van 3880-XXX tot 3885-XXX. Bijna alle verbindingen met de Portugese eilanden Madeira en de Azoren zijn gestopt, er worden minimaal aantal vluchten toegelaten. Alleen kleine zendingen los materiaal (= niet-gepalletiseerd) tot 45 kg en 70 cm hoog zijn toegestaan. Voor de rest van Portugal wordt normale dienstregeling toegepast. Met uitzondering van edele metalen. Portugal heeft besloten geen zendingen met edele metalen meer naar het land te accepteren - houd hier rekening mee bij het verzenden. Zolang de door de Portugese regering uitgeroepen noodtoestand voortduurt vanwege de nieuwe COVID19, worden alle zendingen die edelmetaal bevatten aan de afzender geretourneerd.

 • Italie

  DHL

  In volgende postcodes kunnen geen leveringen gebeuren door lokale maatregelen. Avellino (83100) Ariano Irpino (83031), Salerno (84100) Polla (84035), Sala Consilina (84036), Atena Lucana (84030), Caggiano (84030), Forlì (47121-47122), Medicina (40059), Pollella San Lucido (87038), Fossato Ionico (89064). Wegens gemeenschapsblokkering is er geen toegang tot de volgende postcodes: 83031, 84036, 40059, 04022, 91018, 90030, 94011, 87054, 87056, 88842 en 84031.

 • Duitsland

  DHL

  Leveringen en ophalingen zijn opgeschort in Jessen en Schweiniz als onderdeel van 06917 postcode tot 10.04.2020 als gevold van Corona.

 • Frankrijk

  DHL Geen levering, geen ophaling vanwege overheids- / gemeentelijke beperkingen tot nader order voor de volgende regio's: zie bijlage . DHL Same Day: op beslissing van de FR-regering mogen alleen medicijnen en voedsel in ons Same Day-netwerk naar Frankrijk vervoerd worden. De verstuurder moet een document invullen waarin de urgente en cruciale aard van de goederen wordt vermeld. Documenten zijn onmogelijk. Van toepassing op het volledige Franse grondgebied.

 • Croatië

  DHL

  Naast de maatregelen die werden genomen om COVID-19 tegen te gaan (vergelijkbaar met elders: sluiting van alle niet-essentiële winkels en bedrijven), werd Zagreb getroffen door een aardbeving met een kracht van 5,5 per Richter. Het stadscentrum van Zagreb is zwaar beschadigd, gebouwen, ziekenhuizen, instellingen, hotels, voertuigen. Wegen ook. Zagreb Airport is tot nu toe nog geopend.

 • Bulgarije

  DHL

  Door enorme grensvertragingen en controles aan de RO-BG grens kunnen er tot 24 uur vertragingen optreden. Bovendien heeft BG vanaf vandaag  23/03 winterse omstandigheden met veel sneeuw.

 • België

  DHL

  In België is er besloten om alle DHL servicepunten te sluiten (dit zijn de winkels, ... waar u uw pakketten kunt afgeven en ophalen). Met de beslissing van de Belgische regering dat alle niet-essentiële winkels moeten sluiten, kan DHL niet garanderen dat eindklanten daadwerkelijk toegang zouden hebben tot deze winkels en verzendingen. De 9 belangrijkste servicecentra blijven volledig.

 • Libië

  DHL

  Het Libische luchtruim is volledig afgesloten - op dit moment is er geen manier om daar te komen.

 • Spanje & Canarische eilanden

  Vanaf 14 Maart zijn alle winkels en winkelcentra gesloten. Gelieve uw pakketjes niet te sturen naar postpunten / pakketpunten aangezien leveringen/ ophalingen strikt verboden zijn. Huis aan huis leveringen verlopen op normale wijze.

 • Oostenrijk

  DHL

  In volgende postcodes is het verboden om leveringen te doen: 6450 Soelden - 6452 Hochsoelden - 6456 Obergurgl, Hochgurgl  - 6458 Vent - 6553 See, Paznaun - 6555 Kappl - 6561 Ischgl - 6562 Mathon - 6563 Galtuer - 6580 St. Anton am Arlberg, St. Christoph - 9844 Heiligenblut - 5542 Flachau -  5640 Bad Gastein  - 5645 Böckstein  - 5630 Bad Hofgastein  - 5632 Dorfgastein  - 5611 Großarl  - 5542 Flachau  - 5612 Hüttschlag - 6762 Stuben   - 6763 Zuers - 6764 Lech - 6767 Warth - 6888 Schroecken